Tegn og vær kreativ med børn

Leg og hygge med dit barn 3-6 år

Hyg og leg med dit barn med kreative lege og aktiviteter. Her er forslag til, hvad du kan lave med dit 3-6 årige barn.

Isblokke

Man finder nogle plastik dyr/ figurer/ mænd. Lægger dem i en plastik bakke el lign. fylder op med vand. Sætter bakken i fryseren til isblokken er stiv frosset. (Minimum ½ døgn)
Alle får en ske og skal bagefter hakke figurerne ud. Hvis det er for svært at lave fælles projekt, fryses der i mindre forme, så hvert barn har deres eget. Bliver børnene for utålmodige, læg isblokken ud i solen, eller hæld kogene vand over. 3-6 år og 6-10 år.

Kreativt værksted

Find alle mulige emballage/ kartoner/wc-ruller/knapper – alt det vi ikke kan komme af med lige nu, da genbrugspladsen er lukket. Læg det på gulvet og lad fantasien slippe løs. Bygge dinosaurverdner, slotte eller andre flotte kreationer. Det lykkes bedst, når der bruges limpistol. Man kan også brænde sig på de små limpistoler, men børnene lærer hurtigt at håndtere den, hvis bare de får lov.

Rollelege

Butiksleg med køb og salg. Barnet laver selv små prisskilte til legetøjet, som senere ”sælges” i legen. Eller I etablerer et ZOO. Barnet stiller dyr op i kategorier, klodser bruges til at lave indhegning. Der tegnes og klippes billetter til indgangen.

Samle vatkugler op med fødderne

Man står i en rundkreds. Der lægges en passende mængde vatkugler ud på gulvet, som børnene skal samle op med tæerne og placere vatkuglerne samlet i en spand eller en anden form for beholder. Dette gøres først med denne ene fod og derefter med den anden.

Billedlotteri i naturen

Forældrene finder billeder af ting/blomster/steder, som er i haven lige nu. Børnene får alle disse billeder på et stykke papir, som er printet ud. Nu kan børnene gå på jagt i haven efter disse ting. For at dokumentere, at de har fundet de forskellige ting, kan de tage et foto med telefonen.

Aviskarate

Forælderen har en side fra avisen mellem sine hænder. Denne side skal barnet så ”skære i igennem” med et kant slag. Ved mindre børn vær opmærksomme på at lave et lille riv øverst oppe på siden, så barnet opnår succes med at flække den.

Tur ud i naturen

Det kan enten være i haven eller i skoven. Opdage hvilke kendetegn, der er ved forår. Gå på opdagelse og se hvad der er i jordbunden af eksempelvis orme/insekter. Samle pinde og sten. En pind kan forvandles til en mand med lidt tus eller maling. Tegn det I har oplevet. Mal stenene i flotte farver. Snit pinde.


Tags
Leg