Transparent
Overnat i det fri banner
Oplev
 høje bøge kystskov lillebælt 
i Kolding

Stenderup Skovene og Løverodde

Ud til Lillebælt ligger badestranden Løverodde som en del af Stenderup Skovene med de høje bøgetræer og stejle skrænter.

Stenderup Skovene - høje bøge og stejle skrænter

På Stenderup halvøen sydøst for Kolding ligger Stenderup skovene, der består af de tre skove Nørreskov, Midtskov og Sønderskov.

Den smukke kyststrækning gør det til noget helt særligt at besøge Stenderup-skovene. Skovene har siden 1500-tallet været ejet af Kronen (staten), og de er en rest af et stort skovbælte tværs over Jylland. Mange gravhøje og voldsteder fortæller om menneskelig aktivitet gennem tusinder af år på halvøen. Skoven gemmer på over 500 år gamle egetræer, foruden en blandet løvskov med høje bøgetræer. I Stenderup-skovene er der fri teltning og så mørkt, at en stjerneaften om vinteren er en kæmpe oplevelse.

Her findes et rigt fugleliv. Bl.a. yngler her ravne, natugler og skovhornugler samt en del rovfuglearter. Dyrelivet i skovene omfatter en stor rådyrbestand, grævlinge, ræve og skovmår.

Skovene drives af Naturstyrelsen, Trekantområdet

Overnat i det fri i Stenderup Skovene

b6fc25d3-fcf3-4ded-830b-be52f65f099a

Stenderup Midtskov lejrplads med shelters

På pladsen er en stor bålhytte med indbyggede shelters

På pladsen finder du en stor bålhytte med grill i midten samt indbyggede shelters med plads til ca. 25 overnattende. Der er adgang til multtoilet – medbring selv toiletpapir og håndsprit. Vand kan hentes ved hjørnet af træindhegningen. Det er tilladt at sanke træ fra skovbunden til brug på bålpladsen. Lejrpladsen er forbeholdt større grupper i tilknytning til særlige typer af arrangementer, som sk...

Se mere her
Stenderup Sønderskov shelter

Shelterplads Stenderup Sønderskov

Snup en forfriskende overnatning med udsigt over Lillebælt fra Sønderskovens shelter, der ligger smukt placeret i skovkanten.

Se mere her
1a667ff8-6396-4ccf-ab16-d02c2616bb21

Fri teltning i Stenderup Nørreskov

I Stenderup Nørreskov kan du frit stille dit telt op i skovbunden og tage en overnatning under trækronerne.

Se mere her
Her kan du overnatte i det fri