Transparent
Marielundsøen banner
Oplev
 SkovensvampelivKulturspor
i Kolding

Marielundskoven - Koldings bynære skov

Marielundskoven med Marielundsøen og Troldhedestien er Kolding hotspot for både naturoplevelser og biodiversitet.

Marielundskoven - oplevelser for alle

Marielundskoven er en helt særlig oplevelse. Med den idylliske Marielundsø omkranset af høje bøgetræer er det ikke svært at forstå, at dette er Koldings mest populære skov. Her er der plads til hyggelige gåture, den daglige motion og ikke mindst at gå på naturoplevelse blandt skovens rige svampe-, plante og dyreliv.

Marielundskoven består af tre sammenvoksede skove. Marielund, Bramdrup Skov og Kolding Skov, men kaldes i daglig tale blot Marielundskoven. Her kan du opleve skovens rige dyreliv og særligt interessant er de mange sjældne svampe på Marielunds skrænter.

Marielundskoven er et stykke kulturhistorie, oprindelig anlagt som romantisk have og sidenhen med stor dansepavillon og hyppige besøg af digteren Holger Drachmann. 2. Verdenskrig har også efterladt sig sine spor og den tidligere privatbane Troldhedebanen forbinder i dag, som natursti, Marielundskoven med Bramdrup og Kolding Skov og det åbne land.

I skoven findes flere ruter og stier for gående, cyklende og ridende samt mulighed for fiskeri og O-løb.

Download Marielundfolderen

Oplev Marielundskoven

Marielund blå vandrerute
Marielund, Blå vandrerute

Marielund byder på mange oplevelser langs stierne. I skoven finder du en afmærket blå vandrerute (hovedrute) med mulighed for afstikkere via afmærkede røde mindre stier til skovens mere uberørte områder.

Kolding Skov
Marielund, rød vandrerute

Marielund, Kolding og Bramdrup Skov byder på mange oplevelser langs stierne. I skoven finder du flere stier, der er afmærket som røde afstikker ruter, der leder dig fra den blå hovedrute ud på de lidt mindre stier til skovens mere uberørte områder.

Mountainbike i Kolding
Mountainbike i Marielund - rødt spor

Det røde mountainbikespor i Marielund (Kolding og Bramdrup Skov) er 5,5 km langt med 160 højdemeter når det kombineres med det blå spor med røde og sorte loops. Sporet går gennem varieret skov og smuk natur og byder på stejle opkørsler, drops, rødder og stenbrud. Det røde spor ligger på den østlige side af Troldhedestien og kan kombineres med det blå spor vest for Troldhedestien.

Frit fiskeri i Marielundsøen
Frit fiskeri i Marielundsøen

I Marielundsøen kan du fiske frit, når du har indløst Statens fisketegn (18-65 år) og erhvervet et gratis fiskekort hos Kolding Sportsfiskerforening.

Find vej i Marielund - orienteringsløb
Find vej i Marielund, Kolding og Bramdrup Skov

'Find vej i Marielund, Kolding og Bramdrup Skov' er et sundt og gratis tilbud om en anderledes tur i skoven. Med et orienteringsløbskort i hånden skal finde de opsatte faste poster i skoven.

Sundhedssporet Marielund
Sundhedssporet Marielund

Test din kondi på sundhedssporet rundt om Marielundsøen. Sundhedssporet er en afmærket naturrute på ca. 2 kilometer, som du kan gå eller løbe på tid. Tiden skal du bruge til at aflæse konditallet på de opstillede tavler.

Marielund MTB
Mountainbike i Marielund - Blåt spor

Det blå mountainbikespor i Marielund (Kolding og Bramdrup Skov) er 4,4 km langt med 100 højdemeter. Sporet går gennem varieret skov og smuk natur og byder på stejle opkørsler, drops, rødder og stenbrud. Det blå spor ligger på den vestlige side af Troldhedestien og kan kombineres med det røde spor øst for Troldhedestien.

Madpakkehus Marielund Naturskole
Madpakkehus ved Marielundsøen

Nyd madpakken eller kaffen efter skovturen i Marielund.

Parkering Marielund Naturskole
Parkering ved Naturskolen i Marielundskoven

Mindre grusparkering ved Naturskolen i Marielundskoven.

Parkering Marielundsøen rød port
Parkering Marielundskoven

Mindre grusparkering ved den røde port i starten af Marielundskoven.

Bramdrup Skov
Riderute Bramdrup Skov Rundt

Nyd de høje bøgetræer og skovens lyde fra hesteryg. Alene med din hest eller i selskab med andre ryttere.

Troldhedestien Komarksbuskene
Troldhedestien

Følg det tidligere jernbanespor fra Kolding mod Ferup og Kirsbøl. Nyd naturen fra Marielundskoven til Ferups Sø og lad dig flyve tilbage i tiden, når du støder på trinbræt, signalmaster og stationsbygningen ved Dybvadbro undervejs.