Transparent

Troldhedestien

Følg det tidligere jernbanespor fra Kolding mod Ferup og Kirsbøl. Nyd naturen fra Marielundskoven til Ferups Sø og lad dig flyve tilbage i tiden, når du støder på trinbræt, signalmaster og stationsbygningen ved Dybvadbro undervejs.

Troldhedestien Komarksbuskene

Troldhedestien følger den tidligere jernbane, Troldhedebanen, ud i landskabet fra Kolding bymidte og ud i det åben landskab via Marielundskoven og Bramdrup Skovs stejle overdrevsskrænter.

Troldhedestiens fulde længde er 14 km, men kan nydes i etaper. Troldhedestien består af både grusveje, skovveje og anlagte stier og kan benyttes til fods, på cykel eller til hest. Den sidste del af stistykket fra Ferup til Kirsbøl er anlagt i 2019 og følger så vidt muligt Troldhedebanens gamle forløb.

Hele stistykket er skiltet med Troldhedestiens logo og undervejs viser skilte dig, hvor langt der er til næste station. Tag et stop ved Skovterassen ved Skovløberhuset, Bramdrupdam Dam Dybvadbro station eller Ferup Sø, der alle er tidligere stop på Troldhedebanens forløb til Troldhede i midtjylland. God rejse.

På stedet er der
  • Delvist handicapegnet

  • Vandrerute

Ansvarlig enhed

Kolding Kommune

E-mail: outdoor@kolding.dk