Vandvejen - cykelrute

Vandvejen er en smuk cykelrute på Stenderuphalvøen på ca. 33 km. Du kan følge den Nationale cykelrute N5 ud af byen fra Koldinghus mens du nyder udsigten over Kolding Fjord. På et tidspunkt drejer ruten af fra cykelrute 5 og hedder nu kun Vandvejen og fører dig ud gennem Stenderup Skovene.

De gamle Stenderup skove, Nørreskov, Midtskov og Sønderskov, strækker sig langs Lillebælts kyst og rummer et omfattende net af skovveje på kryds og tværs. Her er en rest af den store Farrisskov, der i middelalderen udgjorde et bælte tværs igennem Jylland. I skovene kan du finde 5500 år gamle stendysser og gamle gravhøje fra Bronzealderen, som er over 3000 år.

Ruten fører dig videre til Solkær Enge – et enestående naturområde med indsø, våde enge og et rigt fugleliv. Gør stop ved Skamlingsbanken og oplev en af Danmarkshistoriens vigtigste mindesmærker. Ved Skamlingsbanken befinder du dig 113 meter over havets overflade og kan nyde udsigten over hele området mellem Kolding og Christiansfeld. Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland.

Cykelruten går både via asfaltvej og skovveje og er markeret med blå cykelskilte.

Parkering

Der er flere muligheder for parkering, hvis du kommer i bil med cyklen bagpå.

Marina Syd, Skamlingvejen 5, 6000 Kolding

Rebæk Strand, Stranden, 6000 Kolding

Skibelund Strand/Solkær Enge, Skibelundvej 22, 6092 Sdr. Bjert