Natur-  og kulturvandring på Skamling

Skamlingsbanken – ruter og stier

Oplev Skamlingsbankens dramatiske landskab og fantastiske udsigter på de markerede vandreruter. Stier og græsklippede ruter fører dig fra Højskamling ud over bakkekammen eller ned igennem slugter og skov til du står med tæerne i Lillebælt.

Vi bygger nyt besøgscenter på Skamlingsbanken, der forventes færdig i 2020. Det roder lidt, men I er velkomne til at nyde landskabet og tage en tur rundt på stierne. Læs evt. mere om projektet på Skamlingsbanken www.kolding.dk/skamlingsbanken .

Udsigtsruten – 3 km

Udsigtsruten er en tur, der fører dig fra Højskamling og videre af højderyggen til Bjerget, hvor du har en storslået 360 graders udsigt ud over Lillebælt og landskabet syd for Kolding by. Fra Højskamling kan man i godt vejr næsten skimte Hejls Nor, hvor den dansk-tyske grænse gik efter nederlaget i 1864.

Ruten langs Højderyggen er markeret med røde pile og er 1,5 km lang. Den går via græsslåede stier og etablerede grusstier. Ruten passerer også p-pladsen ved Binderup Strandvej. Turen kan laves til en rundtur ved at følge stien for foden af Bjerget tilbage forbi Klokkestablen og derfra til parkeringspladsen ved Højskamling.

 

Skamlingsbankestien – 7 km
Skamlingsbankestien går hele vejen fra Højskamling ned igennem dramatiske slugter langs bjergbækken til Lillebælt ved Binderup og Grønninghoved Strand og tilbage igen. På egen krop mærker du istidslandskabets former, når du begiver dig fra havniveau tilbage til Højskamling, Sønderjyllands højeste punkt på 113 meter.

Ruten er markeret med hvide pile og er 7 kilometer lang. Den går via etablerede grusstier og græsslåede stier. Ruten kan også påbegyndes fra p-pladsen ved Grønninghoved Strandskov 

 

Download stikort med ruter og stier på Skamlingsbanken

Find vej: Skamlingvejen 123, 6093 Sjølund - 


Temaer
Vandreruter
Tags
Vandretur
Oplevelseskortet
Se på kortet!