Transparent
Julelys
Oplevi Kolding

Jul i Kolding

Kom i julestemning i byens gader, hvor julebelysningen lyser op i mørket, julemanden inviterer indenfor og julemusikken lyder fra butikker, caféer og alle steder. Smil og vær med til at skabe julestemning, fællesskab og næstekærlighed.

Julehjerter

Bliv juleven eller julevært

Har du ekstra plads om julebordet i år? Eller søger du et hyggeligt hjem at holde jul i? Bliv juleven eller julevært og skab fællesskaber i julen, og særligt juleaften.

De fleste er enige om at julen, og særligt juleaften, er den hyggeligste tid på året. Det er dog ikke alle, som forbinder julen med hygge, fællesskab og familietid - måske fordi man sidder ufrivilligt alene eller trænger til nye traditioner.

På Julevenner.dk kan du søge efter en gæst, eller et fællesskab at blive en del af til jul. Ved tilmelding kan du vælge, om du selv vil finde en julevært/gæst eller om du vil lade Røde Kors hjælpe dig.

Julevenner.dk er et samarbejde mellem Boblberg og Røde Kors.

Juleoplevelser og aktiviteter

Julegave

Kan julen gøres mere bæredygtig?

På Kolding Bibliotek er der hele julemåneden masser af inspiration til julehygge på en mere bæredygtig måde. Så stik hovedet forbi og lad dig inspirere til at ændre lidt på dine julevaner og gøre julen bare en anelse mere grøn.

Kom forbi i bibliotekets åbningstid og få et skud julehygge med genbrug på. Fx med en af disse aktiviteter

  • Pak dine gaver kreativt ind i genbrugsmaterialer

  • Lav julekort og -pynt af gamle bøger

  • Billedserie om dine julegavers glæde og konsekvenser for mennesker, klima og miljø

Julestue på Kolding Bibliotek

Find din julepynt i skoven

Marielund, Blå vandrerute

Marielund byder på mange oplevelser langs stierne. I skoven finder du en afmærket blå vandrerute (hovedrute) med mulighed for afstikkere via afmærkede røde mindre stier til skovens mere uberørte områder.

Den blå hovedruten kan opdeles i tre etaper, da den krydser sig selv to steder. ved den hellige kilde og hvor Emerholtsvej møder Troldhedebanen. De røde afstikker ruter ligger som loops langs den blå hovedrute. Ideen er, at du på den måde selv kan sammensætte en ny rute i skoven fra gang til gang. Ruterne er afmærkede og langs stierne finder du kortborde med kort og oplysninger om naturen og ku...

Se mere her
c2a810e8-194b-47d5-90b9-175b63a4102c

Sønder Stenderup Nørreskov - rød rute

Pak madpakken og tag på tur i bøgeskoven og langs den smukke Lillebælt kyst i Stenderup Nørreskov.

Se mere her
7980162f-bede-447a-9704-85e2d4a48478

Gul rute i Drenderup Skov

Rundtur på 2,4 km i Drenderup Skov.

Se mere her
Vandrestier i Kolding