Transparent
vandreruter-kolding
Oplevi Kolding

Hartesløjfen

Hartesløjfen er en cykel- og vandreruter, der forbinder en masse spændende oplevelser og faciliteter, der alle historisk hænger sammen med det gamle vandkraftværk Harteværket

Tag Hartesløjfen ud i landskabet

Hartesløjfen er en 12 kilometer cykel- og vandrerute, der forbinder Ferup Sø med Harteværket og leder dig ud i et oplevelsesrigt landskab.

Landskabet består af søer, åer og kanaler med flere stier, shelters og borde-bænke. Prøv også at tage et smut med trækfærgen over Ferup Sø og besøge udstillingen i det gamle slusehus. Eller gå ombord i en 'sunken' båd og komme helt tæt på vandet.

På børstelegepladsen kan du lege børste for en dag og måske flytte lige så meget jord, som arbejderne, der byggede Harteværket og dæmningen ved Ferup Sø.

Langs Hartesløjfen er der flere muligheder for ophold og primitiv overnatning.

Harteværket

Besøg Harteværket lidt uden for Kolding. Danmarks første større vandkræftværk. Oplev de unikke bygninger fra 1920 i den smukke Alpedal omgivet af vandløb og naturstier. Harteværket er et oplevelsescenter for børn og voksne med fokus på leg, læring og bevægelse og fungerer stadig som elkraftværk.

Læs mere om oplevelsescenter Harteværket