Egetræet helt tæt på i Fovslet Skov

Fovslet skov

Fovslet Skov har adskillige små gravhøje og har eksisteret længe før kongeriget Danmark blev til. Skoven er en rest af den store Farrisskov, der oprindeligt strakte sig som et bredt skovbælte tværs over Jylland og syd for Kongeåen – Fra Ribe til Stenderup-halvøen ved Lillebælt. Fovslet Skov er 2,6 km2 og ligger mere end 60 meter over havet på den jyske højderyg. Højest er Smuthøj med sine 69 m.o.h.

Fovslet Skov har ingen markerede vandreruter, men nogle fine skovveje og stier. Særligt smukt er det at vandre i den østlige del af skoven. Fovslet Skov har forbindelse til vandreruter i Svanemosen og Sporet ved Hjarup Øst via Hjarup Præstegårdsskov.

Fovslet Skov er tilgængelig for kørestole under normale vejrforhold. Her er skovvejene brede, og det er et forholdsvis fladt område uden nævneværdige stigninger.

Fovslet skov ejes af Naturstyrelsen Trekantområdet. For mere information om området se Naturstyrelsens digitale naturguide.

Parkering

Fovslet Skov har tre p-pladser:

- Svanemosevej 22, 6000 Kolding, hvorfra en grusvej fører ind i skoven (ingen skiltning)

Fovsletgårdsvej 3, 6000 Kolding (2 p-pladser), hvor Fovslet Skovvej deler sig nordpå og vestpå følges grusvejen ind i skoven til p-plads

 

 


Temaer
Vandreruter
Oplevelseskortet
Se på kortet!