Hejlsminde natursti - rundt om Noret

Ruten rundt om Hejlsminde Nor fører dig igennem et unikt naturområde med et rigt fugle- og planteliv. Oplev havørnen og rørhøgen svæve i luften, eller nyd de blomstrende orkideer i forsommeren, når du bevæger dig ad træbroen/boardwalken gennem rørskoven. På turen rundt passerer du to grænsesten, der viser, hvordan Noret var gennemskåret af den dansk-tyske grænse efter tabet af Slesvig-Holsten i 1864. 

Cykel- og vandrerute på 12 kilometer

Ruten er en markeret vandre- og cykelrute på 12 kilometer og består af en blanding af trampesti, etableret sti og asfaltvej. Du kan både gå og cykle turen. På strækket fra Åkærvej til Skovhusevej ca. 1,3 km, er stien smal og ruten fører dig ud af en boardwalk/træbro i det smukke rigkær, hvor kreaturer græsser og hvor orkideer, trævlekrone og mange andre smukke og sjældne arter blomstrer fra maj til juni.

Ruten er anlagt i samarbejde med lokale lodsejere og går over både privat og offentlig jord. Hunde i snor er velkomne. 

Download folderen eller se oplevelseskortet for områdets oplevelser og faciliteter.

Oplevelser rundt om Hejls Nor og Hejlsminde

Rundt om Hejlminde Nor finder du bl.a. et fugletårn, lækker badestrand og en campingplads. Et oplagt sted til en overnatning, hvis du har cyklen med. Hejls Nor og Hejlsminde passeres nemlig af Østerøsruten, den nationale cykelrute N8, der er kåret til Danmarks smukkeste cykelrute. Og fra Hejlsminde går der også en cykelrute til Unesco byen Christiansfeld. Find oversigt over oplevelserne rundt om Hejlsminde. Området er også en del af Naturpark Lillebælt.

Find vej

Der er flere muligheder for at parkere langs ruten

Hejls Kirke: Hejls Kirkevej 21, 6094 Hejls

Boardwalken: Parkeingsplads  v/ Åkærvej

Hejlsminde havn: Havnevej 2, 6094 Hejls