Transparent

Christinero-ruten

Året rundt er det en oplevelse at gæste Christinero, det lille fredede anlæg fra slutningen af 1700-tallet. Tag den korte vandretur fra p-pladsen til anlægget.

Christinero kapellet

Anlægget ”Christinero” på 2,4 hektar blev anlagt af kammerherreinde Christina Friederica von Holstein (1741-1812). Christinero blev i sin tid anlagt som et romantisk haveanlæg med lysthuse og små søer med springvand og kanaler. Alle bygninger er bevaret den dag i dag og anlægget har efterhånden udviklet sig til en mindre skov.

Vandreruten er ikke afmærket. Følg blot stien fra parkeringspladsen til haveanlægget og gå en tur rundt på stierne i anlægget og oplev stemningen. Samlet bliver turen omkring 2 km.

På stedet er der
  • Vandrerute

Adresse

Gl. Præstegårdsvej 5, 6070 Christiansfeld

Billeder fra stedet

Christiansfeld

UNESCO Verdensarv i Christiansfeld

Som et af Danmarks verdensarvssteder er Christiansfeld en kulturoplevelse i særklasse. Oplev den bemærkelsesværdige symmetri i Christiansfelds midtby, hvor både husene og vejene, er anlagt efter en nøje planlagt byplan.

Lad dig betage af den unikke charme i Christiansfeld bymidte som Brødremenighedens dygtige håndværkere skabte deres vision om det perfekte samfund, præget af symmetri, fællesskab og lighed.

Gå en tur rundt på egen hånd og oplev stemningen, sæt dig ned og nyd de berømte honningkager mens du indånder historien og byens atmosfære.

Er du nysgerrig på mere, tilbyder MuseumKolding guidede rundvisninger, eller du kan besøge Søstrehuset og få mere viden om Christiansfelds historie og Brødremenigheden.

MuseumKolding - Christiansfeld