Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

Hylkedalen og Seest Mølleå - et dramatisk landskab

Hylkedalen, den smukke ådal med det dramatiske islandskab på kanten af Seest syd for Kolding by. I bunden af dalen bugter Seest Mølleå sig smukt igennem de stejle overdrev, der om vinteren omdannes til skibakke og om sommeren indtages af græssende dyr. Området har stier på begge sider af åen og bag motorvejens rasteplads finder du klatreparken Funky Monkey Park.

Besøg Hylkedalen

Der findes både brede stier og trampestier i Hylkedalen på begge sider af Seest Mølleå, det kræver dog lidt kondi at komme op og ned, hvis man krydser åen. Der er adgang til Hylkedalen fra boligkvarterene omkring Holbergsvej og Eliassensvej, eller fra Seest Kirke og p-pladsen tilknyttet Funky Monky Park.

Flere af stierne er tilgængelige med barnevogn og cykel, og der er forbindelse til Vonsild langs åen.

Hylkedalen er under udvikling

Hylkedalens dramatiske istidslandskab danner rammen for en fin naturoplevelse med mange flotte udsigter, som Kolding Kommune i samarbejde med både fonde, beboere og frivillige er i gang med at udvikle. Hylkedalen skal gøres mere tilgængeligt med et trailcenter, flere stier og andre faciliteter til ophold og aktivitet og samtidig tage hensyn til naturen og landskabet. Blandt lever den sjældne birkemus i området. Der arbejdes i øjeblikket på en helhedsplan, der skal forbinde Hylkedalen med den gamle grusgrav og lossepladsen ved Vranderupvej som en del hotspot udpegningen for Kolding Kommunes outdoorstrategi

Hylkedalen er også en del af et klimaprojekt, som Kolding Kommune og BlueKolding samarbejder om under navnet klimavand. Du kan læse mere om klimaprojektet på hjemmesiden.


Oplevelseskortet
Se på kortet!