Koncert: Musica Ficta, 30. maj 2021

Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum. Hør dem i Søstrehusets korsal i Christiansfeld d. 6. juni.

I Musica Ficta giver vi selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed.

1920 blev et stort år for Danmark, ikke mindst med henblik på nationalfølelsen. Dette gav sig naturligvis voldsomt til kende i kunsten. Her i 100-året vil vi grave tilbage til sangene fra omkring 1920. Og hvad finder vi!? Carl Nielsen og Thomas Laub havde netop udgivet deres banebrydende visehefter 1915 og 1917, og Højskolesangbogens Melodibog udkom for første gang 1922, stærkt præget af den politiske situation. Her sker selve formningen af det, vi i dag forstår som ”det danske” – på godt og ondt.

Tid og Sted

30. maj 2021 
Søstrehusets korsal, Christiansfeld, 6070 Christiansfeld

Arrangør

Klassisk Christiansfeld og Sangens Hus, Søstrehusets korsal, Christiansfeld, 6070 Christiansfeld

Link

http://www.klassiskchristiansfeld.dk

Pris

100

Kontaktperson

Hans Erik Jensen

E-mail

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.