Soloudstilling: Mie Mørkberg, 'Kryptomania'

Fra den 21. januar 2021 præsenterer Trapholt Mie Mørkebergs første store soloudstilling. Udstillingen vil fremvise helt nye værker, der inviterer os ind i hendes imaginære land ”Kryptomania” – et land som Mie Mørkeberg skaber i sine malerier.

Mie Mørkeberg er optaget af, hvordan nutidens teknologiske muligheder og klimamæssige udfordringer påvirker idéen om, at menneske, teknologi og natur skal være i opdelt orden. Titlen ”Kryptomania” henviser til, hvordan Mørkeberg maler et helt nyt univers frem, hvor den førnævnte traditionelle opdeling mellem menneske/natur, virkelighed/drøm, inde/ude, dag/nat er i opløsning. Hendes motiver forekommer umiddelbart genkendelige med menneskelignende figurer, men som samtidigt blandes sammen med dyre- og naturelementer og rumlig desorientering.

Mie Mørkeberg maler en krypteret version af virkeligheden, som var det en drøm, hvor logik opløses. Kunstværkerne – malerier og keramik - er skabt til udstillingen og udfolder et komplet univers – en verden i sig selv. Motiverne indeholder golde landskaber, kosmiske væsner og drømmende menneskekroppe. Udtrykket indeholder Mørkebergs maleriske signatur med at skabe stemninger og rum, som på en og samme gang forekommer tiltrækkende og urovækkende.

Udstillingen kan ses frem til 30. december 2021. Læs mere på Trapholts hjemmeside.

Tid: 21. januar 2020 - 30. december 2021
Sted: Trapholt, Æblehaven 23, 6000 Kolding
Der betales entre.