Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

800 år med Dannebrog

Den 15. juni 2019 er det 800 år siden, at Danmarks flag, Dannebrog, ifølge sagnet faldt ned fra himlen i forbindelse med slaget ved Lyndanisse i Estland, hvor kong Valdemar Sejr var på korstog. Kom og vær med, når verdens angiveligt ældste nationalflag bliver fejret.

Genforeningsgudstjeneste, 10. juli kl. 19. Tyrstrup Kirke
Hærprovst Thomas Hansen Bech inddrage 800-året for Dannebrog i sin prædiken. Til det efterfølgende kaffebord på Brødremenighedens Hotel, fortæller han om samarbejdet med Estland og Danmarks engagement der. Tilmelding til kaffebord via kirkens hjemmeside.

Øllets dag, 7. september, City Kolding
City Kolding markerer 800-året med danske øl og Dannebrog. Prøv den nye Dannebrog øl og få historien om et af verdens ældste flag. Faldt det nu også fra himlen i 1219? Det afslører museumsdirektør ved Koldinghus, Janus Møller Jensen.

Foredrag: Da dannebrog dalede fra himlen, 18.november, Museet på Koldinghus
Historien om Dannebrog er blevet fortalt i århundreder, men ikke altid på samme måde og med forskellig betydning. Kom og hør historien om Dannebrog som nationalt symbol gennem tiderne. Foredrag med museumsdirektør ved Koldinghus, Janus Møller Jensen på Folkeuniversitetet.

Da Dannebrog dalede fra himlen – historien om et flag gennem 800 år, 28. november 2019 -26. januar 2020. Museet på Koldinghus
Udstilling. Kom og se oprindelsen til legenden om Dannebrog og få historien om et af verdens angiveligt ældste flag. For første gang udstilles den ældste version af Dannebrogslegenden. Udstillingen åbner ved en reception den 28. november kl. 16.00