Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

Vi fejrer slot og by 750 år

I 2018 fejrer Kolding og Koldinghus 750-års jubilæum. Det markeres i årets løb med en række spændende events, som sætter fokus på det Kolding, der var og er.​

Jubilæet fejres blandt andet med en stor jubilæumsudstilling på Koldinghus og to store events i henholdsvis maj og august. Der ud over vil man i årets løb kunne opleve en lang række forskellige arrangementer, som sætter spot på forskellige temaer i Koldings historie. Oplev blandt andet:

  • 5.april, Musikalsk rejse med Kolding Musikskole, Muesset på Koldinghus
  • 21.-25. april, Øjenvidneberetning med teater Mungo Park
  • 28. april, Motorcykelparade
  • 11. maj, Majmarked med middelalderstemning
  • 1.-28. maj, Galleri Kids
  • 26. maj, Kongens bad i Slotssøbadet
  • 5. juni, Grundlovsdag for børn med indvielse af legeborg i Legeparken

og meget mere

Se det fulde program for fejringe af slot og by

Fest den 5. maj

Den 5. maj kan du for eksempel tage med til fest i Staldgården, til den officielle fejring af slot og by. Oplev H.M. dronningen, taler, korsang og jazzmusik. Fejringen slutter af med en festlig koncert med henholdsvis Sko/Torp og Zididada akkompagneret af AllStars. Oplev også den dygtige sangerinde Dawn Joseph. Fejringen er arrangeret af Kolding Kommune.

Magtens Smykker

Det gamle kongeslot Koldinghus fejrer deres 750-års jubilæum med jubilæumsudstillingen Magtens Smykker. Udstilligen fortæller 750-års historie gennem kongelige smykker, medaljer og ordner fra magtens centrum. Smykkerne er udlånt af bl.a. det danske, det britiske og det svenske kongehus, Tiffany i New York, Cartier i Paris, Shamballa Jewels, Napoleonmuseet i Schweiz, Kongernes Samling på Rosenborg, Designmuseum Danmark og andre danske og europæiske museer, virksomheder og private samlere. 

Læs mere om Magtens Smykker

Murenes Minder

Glæd dig til en oplevelse ud over det sædvanlige, når vi med lys, lyd, musik og effekter skaber et stykke medrivende og spektakulær historiefortælling på Koldingshus’ mure. Med lys og effekter giver vi dig et indblik i slottets dramatiske historie, mens vi med hjælp fra musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester og Det Kongelige Teaters Opera løfter fortællingen og giver den liv og sjæl.

​Eventen finder sted den 23. og 24. august 2018. Bag eventen står Kolding Kommune og Koldinghus med støtte fra Region Syddanmark, Kulturregion Trekantområdet og Trekantområdets Festuge. 

Se mere på Murenes Minder