Kreativt værksted for børn

Lege og aktiviteter for børn 6-10 år

Børn elsker at lege og være kreative, men i 6-10 års alderen kan det være en fordel at hjælpe dem lidt på vej, så ikke skærmen altid er første valg. Her er forslag til lege du kan lege med dine børn, eller som børnene kan lege med deres søskende.

Tampen brænder

Aftal hvem der gemmer en genstand og hvem der skal finde genstanden. Mens dem som skal finde genstanden går ud af rummet, gemmes genstanden. Den som har gemt genstanden, kan fortælle til dem som skal finde genstanden om genstanden er gemt fugl (højt), fisk (lavt) eller midtimellem. Den som har gemt genstanden, kan også hjælpe ved at sige kold, koldere, varm, varmere i forhold til hvor tæt man er på genstanden. Varm siges der, når man er tæt på genstanden.

Byggeprojekt

Find hammer, sav, søm og brædder frem. Både drenge og piger vil hygge sig med at bruge kræfter med værktøj. Det kan også være at bruge værktøj til at bygge en hule i krattet.

Dryppe lys

Find en masse lysestumper i forskellige farver. Dryp lys ned i et engangsbæger/muffinsform med vand. Det bliver til flotte ting, som kan hænges op.

Kimsleg

Find 8 genstande. Fjern en ting, mens barnet kigger væk. Barnet skal huske, hvad der er blevet fjernet. (Færre ting, hvis det er et yngre barn). En variation er at finde forskellige madvarer, som barnet skal smage på med bind for øjnene og så gætte hvad det er.

Lave perler

Perleplader små som store - der kan eventuelt laves smykker, snoretoppe - brug et frugtspyd i midten og klip det til sådan det passer i størrelsen, låg til glas - hvor der kan komme et sugerør igennem midten, eller hæng dem op i vinduet som pynt.

Spille forskellige spil sammen

UNO, Fisk, LUDO, Vildkatten, Spejlæg. Det vigtigste er at have en hyggelig stund sammen.

Fordybe sig i et tema

Eksempelvis påske – lave gækkebrev, puste æg og lave forskelligt påskepynt. Se eventuelt ideer på – kreativmedungerne.dk

Wellness studio

Lave dit eget Wellness studio derhjemme. Giv dit barn et fodbad, giv det fodmassage og smør dets fødder ind i creme. Giv hinanden neglelak og evt. makeup på.

De sociale medier:

På Facebook Kl. 9 er Randers Regnskovs skoletjeneste på LIVE, her for alle en lille biologi time. Bagefter kan man lege med de informationer man har fået. – lave en tegneserie, tegning eller en quiz.

Kl 11.30 er der rundvisning i Randers Regnskov, her ser man bl.a. dyrene bliver fodret.

På Instagram kl 11 laver Melvin Kakooza morgen gymnastik for hele familien.


Nyttige links:

Legedatabasen.dk
Skoven-i-skolen.dk
Legeide.dk
Legefabrikken.com
Buzzfeed.com
35 relationsstyrkende måder at spendere en eftermiddag i børnefamilien på