Kolding Kommunale Billedskole

Kolding Billedskole er en kunst- og designskole for børn og unge, hvor de kan udvikle deres talent, lære sig forskellige teknikker, få lejlighed til at eksperimentere og der i gennem arbejde sig hen i mod et individuelt udtryk.

Det, at kunne mestre de forskellige teknikker, ser vi på Billedskolen som en forudsætning for at kunne foretage kvalificerede valg indenfor eksperimentet, og vi giver derfor mulighed for, at eleven kan starte på grundkursus fra 1.-4. klasse. Vi ser processen såvel som produktet som vigtig, og kunst og design som en undersøgelse af teknikker, materialer og modtager.

I Billedskolen ser vi et godt fællesskab og gensidig respekt mellem elev-elev og elev-underviser som en forudsætning for, at man som elev og underviser kan modtage og udføre god og faglig velfunderet undervisning. Vi ser det ligeledes som vigtigt, at ledelse og personalets fællesskab plejes via synlighed, samvær og med udvikling af personalets faglighed som udgangspunkt.

Billedskolens målgruppe er børn og unge i hele Kolding Kommune fra 1.-8. klasse, der gerne vil "gå til Billedskole".

Værksteder
På Trappergården ved museet Trapholt i Strandhuse er der grundhold for 3.-4. klasse og specialiserede tegne- og malehold for 5.-6. klasse. I Nicolai i midtbyen er der bl.a. værksteder for 6.-8. klasse i Kunstlaboratoriet og i Digi:Lab. Billedskolen er en organisk størrelse, der vokser alt efter, hvor behovet er. Billedskolen er på den måde blevet udvidet med Grundkursus Junior for 1.-3. klasse og varmt modtaget i indtil videre fem forskellige byer i Kolding Kommune: Vamdrup, Vonsild, Sdr. Bjert, Alminde-Viuf og Lunderskov.

Derudover afvikler Billedskolen Sommerbilledskole, DesignSommerCamp og workshops. Her er målgruppen:

Børn og unge 7-13 år på Sommerbilledskole, der afholdes to gange i sommerferien, hver af en uges varighed.Børn og unge, danske og internationale, 10-17 år på DesignSommerCamp, der løber over en uge i sommerferien. Dette med andre samarbejdspartnere til Billedskolen, såsom Ungdomsskolen, DesignKolding/House of Design, Designskolen Kolding og Den Internationale Skole Cosmo.Børn, unge og voksne i varierende projekter udenfor den normale hverdagsundervisning til bl.a. byfester, kulturbegivenheder, festivaler, etc.

Kontakt
Kolding Kommunale Billedskole
Skolegade 2C, 6000 Kolding
Tlf.: 24 87 03 01
Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Læs mere om hold, forløb, aktiviteter og tilmelding på Billedskolens hjemmeside


Tags
Design