Grusgraven i Seest er spændende og rå

Seest Grusgrav - artsrig og rå natur

Seest gamle grusgrav er et spændende sted at gå på opdagelse. Her er stier og spor på kryds og tværs, men alligevel mister man lynhurtigt orienteringen, når man går på opdagelse i det både bakkede og flade landskab. 

Området er en gammel grusgrav og i skrænterne længst mod vest, også et gammelt rockwooldepot, men naturen er artrig, spændende og sjælden. Skov-hullæben, en smuk orkidé, vokser i krattet og på de lyse åbne flader flyver blåhatjordbien og smukke sommerfugle omkring.

Aktiviteter og stiforbindelser

Gående, løbende og cykler/mtb har adgang i hele området hele året. I den østlige del af grusgraven, er det muligt at leje arealet, til at køre i det bakkede landskab med firhjulstrukne køretøjer mm. i visse perioder om året. Læs mere 

Den Grønne Ring: Fra grusgraven kan du mod syd følge en lille trampesti til Hylkedalsvej, hvorfra du har adgang til Hylkedalen via Ravnsbjergskov. Mod nord kan du fortsætte videre over Vranderupvej til Seest gl. losseplads og videre mod Kolding Å. Der er ikke markeret, hvordan du følger den Grønne Ring i de to retninger, men find i stedet vej via Oplevelseskortet. 

Parkering

Vranderupvej. 6000 Kolding (umiddelbart efter motorvejen, når du kommer fra by-siden)


Temaer
Vandreruter