Ved at benytte denne hjemmeside, www.oplev.kolding.dk, accepterer du, at vi bruger cookies. Læs mere her

Ja, det er ok

100-års jubilæum i Geografisk Have

Ta' med i Geografisk Have, når de fejrer deres jubilæum med en masse spændende aktiviteter lørdag den 26. og søndag den 27. maj 2018.

100 år i Aksel Olsens univers fejres med fokus på hans store viden, interesse og passion for planter. Planter der kan dyrkes, planter der kan gro, planter der kan sælges og planter der kan tegnes. Planter fra hele verden.

Lørdag kan du for eksempel tage med, når Lars Birck, teamleder og botaniker fra Københavns Universitet og Niels Melballe, gartner og formidler fra Geografisk Have, viser rundt i Aksel Olsens private have. Turen varer ca. 45 minutter, og prisen er 50 kr. pr. person incl. kaffe. Max. 20 personer pr. tur. Det kræver tilmelding at deltage, og det kan du læse mere op på Geografisk Haves hjemmeside

Søndag er der dyr fra hele verden på programmet. I samarbejde med Hansenberg Organia præsenteres en række spændende kæledyr fra hele verden af havens dyrepasser og elever, der er under uddannelse til dyrepasser. I Geografisk Have findes i dag et udsnit af pattedyr og fugle fra mange steder i verden. I løbet af dagen kan du blive klogere på dyrerigets mangfoldighed og hvad det kræves at anskaffe og holde et kæledyr. Mød eksperter på dyr og fugle.

Program lørdag

Fra scenen i haven (for alle havens gæster)
kl. 15.00: Velkomst ved Borgmester Jørn Pedersen og formand for bestyrelsen Ove Lauridsen.
kl. 15.10: Forfatter Helle Juel fortæller om Aksel Olsen ud fra på bogen ”Iværksætterne”.
kl. 15.30: Stadsarkivar Lene Wul giver en status for arbejdet med arkivalierne fra Aksel Olsen.
kl. 15.40: Lars Birck, teamleder og botaniker fra Københavns Universitet, fortæller om registreringen af planter i Aksel Olsens private have.
kl. 16.00: Pause.
kl. 16.15: Søren Ryge Petersen giver festforelæsning: “Min geografiske have – 70 års havevandringer – fra kålgården i Sydslesvig til birkelunden på Djurland”.
kl. 17.00: Mungo Park Folkekor giver koncert (fra telt i haven).
kl. 17.30: Tak for i dag.

Program søndag

Kl. 11-12: Mød dyr fra Europa
Kl. 12-13: Mød dyr fra Asien
Kl. 13-14: Mød dyr fra Amerika

Pris: Det koster ikke andet end entré til haven at opleve ovenstående program. Man er dog velkommen til at donere et beløb til havens videre udvikling. Hør nærmere i havens reception.

Se hele programmet for fejringen på Geografisk Haves hjemmeside.